fbpx

Felix Wijns

Voorsterstraat  90 b
6361 EW Nuth
www.felixwijns.com
Tel. +31 (0)6 107 220 68
Email: felixwijns@gmail.com

Studeerde 1982 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Sindsdien maakt hij schilderijen, glas in lood en de laatste jaren is hij ook met glas-fusing bezig. Door het fusen van glas, het op elkaar smelten van meerdere lagen glas die hij beschildert met verschillende kleuren fijn glaspoeder en in de oven verhit, ontstaan zijn glasobjecten.

Hij maakt “Zonneschijven” en glasobjecten waarbij hij zich onder andere laat inspireren door voorstellingen uit oude culturen, zoals de Vikingen en Egyptenaren, die hij in deze expositie laat zien.

Graduierte 1982 an der Akademie für Bildende Künste in Maastricht. Seitdem hat er sich mit Malerei, Herstellung von Glasmalerei und in den letzten Jahren auch mit Glas-fusing beschäftigt. Von mehreren Schichten Glas die er malt mit verschiedenen Farben feinen Glaspulver und im Ofen miteinander verschmelzen lässt, so entstehen seine Glasobjekten.

Er macht unter anderen “Sonne Scheiben” und Objekte aus Glas inspiriert durch Bilder aus den alten Kulture wie die Wikinger und Ägypter, die er in dieser Ausstellung zeigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.