fbpx

Frans van Straaten

Obbichterstraat 23
6129 AR Urmond
www.fransvanstraaten.nl
Tel. +31 (0)6 29524295
Email: fransvanstraaten@mac.com

Kracht en beweging zijn woorden die kenmerkend zijn voor het werk van Frans van Straaten. Hij gebruikt mooie klassieke lijnen die nimmer vervelen. Met aandacht voor details en met scherpe lijnen weet hij de essentie van een beeld weer te geven. Daarnaast speelt ruimtelijkheid een belangrijke rol. Er zit kracht en spanning in zijn werk, maar tegelijk blijft het sierlijk en luchtig.

Het is niet eenvoudig aan te geven waarom mensen zich aangetrokken voelen tot de beelden van Frans van Straaten. Kwaliteit in vorm, zeggingskracht en materiaal, de redenen zijn vaak zeer persoonlijk en veelal is het een kwestie van smaak.

Frans van Straaten könnte man einen Gleichgewichtskünstler nennen, immer auf der Suche nach Harmonie zwischen Kraft und Bewegung in Bezug auf den Raum. Durch seine Studien beherrscht van Straaten (geboren 1963) die zeichnerischen, die malerischen und die bildhauerischen Techniken. Aber die klassische plastische Kunst des Bildhauers, in seinem Fall das Modellieren, gibt ihm die Möglichkeit, eine eigene Bildsprache zu formulieren, die seinem Kunstgedanken entspricht. Gerade durch seine Art der plastischen Gestaltung ist für ihn die Bevorzugung der Bronze selbstverständlich. Nach seinem Bildhauerstudium an der Kunstakademie in Rotterdam (1988) stellte Frans van Straaten Bronze Skulpturen her, in denen er Kraft und Bewegung mit einander vereinigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.