fbpx

Kasteel Aerwinkel – De Gasterij

Exposerende Kunstenaars / Ausstellende Künstler

Geëxposeerde werken / Ausgestellte Werke

Kasteel Aerwinkel te Posterholt werd in 1854 gebouwd door de bekende Roermondse bouwmeester Dr Pierre Cuypers. Het neogotische kasteeltje ligt, omgeven door een prachtig aangelegde Engelse landschapstuin, tussen Posterholt en buurtschap ’t Reutje.

Landgoed Kasteel Aerwinkel is een bijzonder landgoed. Niet alleen het huis is interessant vanuit cultuurhistorisch oogpunt, maar het heeft ook een heel bijzonder 7 ha. groot park, dat is opgenomen in de EGHN, European Garden Heritage Network. Aangrenzend ligt het prachtige Munnichsbos. Er zijn volop wandel- en fietspaden.

Als u het landgoed wilt bezoeken, kunt u inmiddels ook op bepaalde dagdelen (zie de informatie bij de Gasterij) een kop koffie en een klein gerecht gebruiken in de voormalige Tiendschuur van het landgoed de huidige Gasterij. De restauratie van dit rijksmonument werd  mogelijk door een subsidie van de Provincie Limburg en de gemeente Roerdalen.

U kunt op Landgoed Kasteel Aerwinkel ook terecht voor al uw life events, kinderfeestjes, personeelsuitstapjes, bruiloft, communiefeest, high tea, uitvaart(dienst), koffietafel, vergadering, maar ook voor foto-reportages en rondleidingen in het huis en de botanische tuin.

Wij bedenken graag in goed overleg met u activiteiten.

Op het landgoed bevindt zich in de omgebouwde schuur Gasterij Geluk(t). U kunt hier een kopje koffie drinken, maar ook ons bijzondere Aerwinkelbiertje proeven en kleine gerechten nuttigen. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.gasterijgelukt.nl.

Wij komen graag tegemoet aan al uw wensen op het gebied van organisatie, inrichting en verzorging van uw bijeenkomst. Fingerfood, diners, buffetten of high tea´s, alles is mogelijk!

Er zijn diverse ruimtes beschikbaar voor uw feest of vergadering in het kasteel en/of in de winter tuin. Zelfs de prachtig gerestaureerde Tiendschuur kunnen we bij uw arrangement betrekken. Zo kunt u met een groep van 10 tot 130 personen bij ons terecht.