fbpx

Wiel Schmitz

Sittard
Tel. +31(0)6 24593890
Email: wjmschmitz@home.nl

Bomen

Een van de meer geslaagde bedenksels van de Schepper. Mooi, sterk, stoer, vitaal, vredig, geduldig, veelzijdig en nog veel meer. Maar ook zoals alles wat leeft… vergankelijk. In die toestand van verval zoek en vind ik ze om beelden te isoleren en zodoende in een nieuwe context te plaatsen. Een meer kunstzinnig perspectief, gefocust op licht, vorm, kleur, structuur, compositie. Maar ook met een suggestieve perceptie. De interpretatie ervan is aan de kijker.

“Maar het is met de mens als met de bomen. Hoe meer hij naar de hoogte en naar het licht wil, des te sterker streven zijn wortels naar de aarde, nederwaarts in het donkere, het diepe – in het boze.”

Friedrich Nietsche

B ä u m e

Eine der gelungensten Erfindungen des Schöpfers. Schön, stark, zäh, lebendig, friedlich, geduldig, vielseitig und noch viel mehr. Aber auch, wie alles, was lebt, vergänglich. In diesem Zustand von Verfall suche und finde ich sie, um Bilder abzusondern und in einen neuen Zusammenhang einzuordnen. Ein künstlerischer Blickwinkel, gerichtet auf Licht, Form, Farbe, Struktur und Komposition. Aber auch mit einer suggestiven Wahrnehmung. Die Interpretation überlasse ich dem Zuschauer.

„Es ist mit dem Menschen wie mit dem Baume. Je mehr er hinauf in die Höhe und Helle will, um so stärker streben seine Wurzeln erdwärts, abwärts, ins Dunkle, Tiefe, ins Böse.“

Friedrich Nietsche

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Livestreams

Vanaf 4 oktober organiseren we een aantal livestream met de exposerende kunstenaars. U kunt deze bekijken via ons Youtube kanaal en via Facebook.